Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

8 martie – Ziua Internațională a Femeii – mesaj de felicitare al ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici
03/07/2018 - 16:55

Stimate doamne, domnișoare!

 

8 martie este o zi deosebită pentru noi toți, pentru că onorăm doamnele din viețile noastre - serbăm ziua în care femeile au cerut drepturi egale cu bărbații. Le admirăm munca, răbdarea și rezistența. În momentele dificile, femeile au reușit să se mobilizeze și să soluționeze la rece dificultățile apărute, fie singure, fie cot la cot cu bărbații.

 

Deși au trecut peste 100 de ani de la demonstrațiile din New York, avem încă mult de muncit pentru a reuși să asigurăm drepturi egale tuturor.

 

Femeile trebuie să poată primi salarii echitabile, iar acest lucru trebuie să fie o prioritate. Este foarte importantă implicarea  și reprezentarea femeilor la nivel de conducere, atât la nivelul administrației publice centrale și locale, cât și la nivelul instituțiilor private.

 

În momente de cumpănă, doamnele noastre au lăsat în urmă familii și au plecat peste hotare, ca să asigure o viață mai bună bătrânilor și un viitor mai bun copiilor rămași acasă.

 

Acum, rolul nostru, în calitate de Minister al Economiei și Infrastructurii, este să muncim pentru a le asigura femeilor locuri de muncă și o șansă bună de dezvoltare aici, acasă.

 

Vreau să vă felicit din toată inima, să vă doresc sănătate, fericire curată, emoții pozitive și să vă rog, în grija dumneavoastră pentru cei dragi și lume – să vă opriți un pic din alergat și să vă dedicați timp pentru odihnă, pentru liniște și recuperare.

 

Vă mulțumesc!

 

Cu respect,

Chiril Gaburici,

Ministru al Economiei și Infrastructurii

 

Imagini: 
modelul_costului