Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Activitatea operațională a Fondului pentru Eficiență Energetică va fi îmbunătățită
07/04/2018 - 16:55

Guvernul a aprobat astăzi modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului Nr. 401 din 12.06.2012 cu privire la Fondul pentru Eficiență Energetică (FEE). Proiectul prevede majorarea perioadei de recuperare a investițiilor de la 7 la 11 ani, ceea ce va contribui la creșterea numărului de proiecte de eficiență energetică finanțate de FEE.

 

Mai exact, documentul stabilește deblocarea activității operaționale a FEE, facilitarea accesului la finanțare a beneficiarilor proiectelor de eficiență energetică și la implementarea calitativă a politicii de stat în domeniul eficienței energetice. Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, modificările propuse vor crea premisele necesare pentru continuarea activității de finanțare a proiectelor în domeniul eficienței energetice şi a energiei regenerabile.

 

De asemenea, proiectul ține de alinierea hotărârii existente la cadrul primar pe domeniu - Legea 10/2016 cu privire la promovarea utilizării energiei din surse regenerabile, care prevede eliminarea instituției „Administratorului” din cadrul FEE. Atribuțiile acestuia vor fi preluate de către Fond (direcția executivă a acestuia), Comitetul de Investiții şi Consiliul de administrare.

Imagini: 
modelul_costului