Titlu

Al doilea sediu destinat amplasării Centrului de preluare a apelurilor de urgență al Serviciului 112 va fi gata până la finele anului 2019
04/09/2019 - 17:27

Ministrul Chiril Gaburici a întreprins o vizită la șantierul de lucru, unde se efectuează reconstrucția și reparația sediului destinat amplasării Centrului de preluare a apelurilor de urgență 2 al Serviciului 112.

Chiril Gaburici a accentuat că darea în exploatare a sediului Serviciului 112 trebuie să fie executată în termenii stabiliți, acțiunea fiind planificată pentru trimestrul IV, anul 2019. „Principalul obiectiv al Serviciului 112 rămâne a fi siguranța şi protecția cetățenilor pe întreg teritoriul țării. Trebuie să utilizăm eficient capacitățile infrastructurii moderne de comunicații electronice, pentru organizarea calitativă a serviciilor de urgență ”, a menționat Chiril Gaburici.

În cadrul vizitei, Directorul Serviciului 112 a prezentat ministrului Chiril Gaburici principalele măsuri întreprinse în trimestrul I al anului 2019: „ La etapa actuală se lucrează la implementarea proiectului-pilot privind extinderea Serviciului 112 până la echipajele specializate de urgență. Proiectul presupune dotarea  echipajelor de ambulanță din regiunea Sud a Republicii Moldova cu terminale mobile, în vederea transferului informațiilor suplimentare privind apelurile primite”.

Liviu Oboroc a menționat că este programată instalarea de echipamente pentru dotarea dispecerilor de poliție pe posturi de radio mobile pentru comunicarea directă cu echipajele. „Aceste acțiuni vor contribui la optimizarea procesului de intervenție în cazurile de urgență. Pe parcursul acestui an, Serviciul 112 își propune ca obiective majore implementarea procedurilor și limitelor tehnice pentru reducerea apelării abuzive, alertării false și apelurilor involuntare către Serviciul 112 și darea în exploatare industrială a sistemului informațional și de comunicații al Serviciului 112 în cadrul Centrului de preluare a apelurilor de urgență 2 al Serviciului 112”, a punctat Directorul Serviciului 112.

De asemenea, a fost abordat subiectul privind organizarea și desfășurarea Comitetului coordonator interdepartamental pentru asigurarea interacțiunii dintre Serviciul național unic și serviciile specializate de urgență.