Titlu

Andrian Candu a participat la Reuniunea consulilor onorifici ai Republicii Moldova
10/03/2014 - 15:09

 3 octombrie 2014Viceprim-ministrul Andrian Candu, ministru al Economiei, a participat astăzi la Reuniunea consulilor onorifici ai Republicii Moldova în străinătate. Evenimentul are drept scop consolidarea relațiilor dintre autoritățile publice și consulii onorifici ai Republicii Moldova și este organizat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

 

Andrian Candu a făcut o prezentare generală asupra situației economice din Republica Moldova, axându-se în deosebi pe oportunitățile investiționale pe care le oferă țara noastră investitorilor străini.

 

„Ministerul Economiei acordă o importanță majoră domeniului investițiilor, de aceea promovează reforme și măsuri care să înlesnească activitatea agenților economici străini și să creeze un cadru legal atractiv pentru investitori. Obiectivul nostru este de a atrage investiții, tehnologii, inovații, pentru a crea noi locuri de muncă și a dezvolta economia națională”, a subliniat ministrul Economiei.

 

Vicepremierul a descris facilitățile de care pot beneficia potențialii investitori: acordurile cu aproape 40 de țări de a evita dubla taxare, căile de comunicații – Portul Giurgiulești și Aeroportul Chișinău, cele șase Zone Economice Libere, legislația muncii atractivă pentru investitori, scutirea de TVA pentru utilajele de producere proprii.

 

Andrian Candu și consulii onorifici aflați la reuniune au discutat despre climatul investițional din Moldova și despre reformele și modificările legislative ce trebuie realizate pentru a spori atractivitatea Moldovei.

 

 

La finele discuțiilor Consulii onorifici ai Moldovei au apreciat eforturile Guvernului Moldovei și vor intensifica eforturile lor de a promova Republica Moldova pe arena internațională, precum și să dubleze efortul în atragerea investițiilor străine directe în țara noastră.