Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Cel de-al 300-lea rezident al ”Moldova IT Park” a primit certificatul de înregistrare
12/28/2018 - 15:52

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici a înmânat certificatul de înregistrare celui de-al 300-lea rezident al ”Moldova IT Park”. Prezentul certificat confirmă că "DEEPLACE" SRL, deține titlul de Rezident al parcului pentru tehnologia informației ”Moldova IT Park”.

 

„Mă bucur să văd că numărul rezidenților este în continuă creștere, acesta este un indicator pozitiv care contribuie la dezvoltarea industriei IT și la modernizarea economiei naționale, prin digitizarea afacerilor în diverse sectoare. S-a muncit mult la eliminarea barierelor birocratice, la facilitățile și stimulentele fiscale pentru  rezidenți, iar impozitul unic în mărime de 7% motivează și mai mult companiile să se înregistreze în Moldova IT Park”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

 

Compania DEEPLACE SRL elaborează web site-uri, web design şi aplicații interactive, de asemenea prestează servicii de mentenanță și deservire bancară la distanță.  „Moldova IT Park este o platformă care ne oferă un cadru de reglementare prielnic pentru dezvoltarea afacerilor noastre. Totodată, făcând parte din această comunitate primim suport din partea administrației parcului IT, a altor membri dar și din partea statului”, a spus administratorul companiei, Ala Radionova.

 

Scopul principal al Parcului pentru tehnologia informației „Moldova IT Park” este de a crea o platformă organizațională cu un set de mecanisme şi facilități inovative necesare pentru impulsionarea creșterii industriei tehnologiei informației, crearea de noi locuri de muncă şi atragerea investițiilor locale şi străine.

 

În prezent, 329 de companii autohtone și străine din domeniul tehnologiei informației au aderat la ”Moldova IT Park”, iar interesul din partea companiilor IT este în continuă creștere. Primul parc IT din Republica Moldova și-a început activitatea la 1 ianuarie curent și a fost creat pe un termen de 10 ani. În această perioadă, urmează să fie create noi locuri de muncă şi atrase investiții locale şi străine.

Imagini: 
modelul_costului