Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: „Avem nevoie de susținerea și încrederea mediului de afaceri. Doar împreună vom reuși să menținem creșterea economică și să impulsionăm și mai mult dezvoltarea Republicii Moldova”
09/29/2018 - 11:06

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a participat la Conferința raională a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, în cadrul căreia a discutat cu un grup de oameni de afaceri din Rezina. La eveniment, oficialul a acordat premii învingătorilor concursului „Cel mai bun antreprenor din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii”.

 

În cadrul întrevederii, Chiril Gaburici a menționat despre reformele inițiate de Guvern pentru facilitarea activității de întreprinzător, a făcut o prezentare amplă a climatului investițional, dar și a oportunităților de care pot beneficia oamenii de afaceri din Republica Moldova.

 

În dialog cu antreprenorii, Ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat: „Avem nevoie de susținerea și încrederea mediului de afaceri. Doar împreună vom reuși să menținem creșterea economică și să impulsionăm și mai mult dezvoltarea Republicii Moldova. Investițiile care se fac în infrastructură, școli, grădinițe sau aprovizionarea cu apă sunt de fapt și din taxele achitate de toți agenții economici, fapt pentru care vă muțumesc. În același timp, vă invit să colaborați și să veniți cu propuneri de îmbunătățire a cadrului legislativ, astfel încât să aibă de câștigat toți cetățenii țării noastre”.

 

În cadrul discuțiilor, au fost abordate un șir de probleme legate de realizarea producției agricole, în special a fructelor. Antreprenorii au apreciat reformele realizate în domeniul economic și inițiativele lansate pentru a simplifica și eficientiza activitatea agenților economici, dar și pachetul legislativ destinat stimulării mediului de afaceri prin reducerea presiunii fiscale și introducerea unor facilități în derularea activității economice.

 

De asemenea, în cadrul vizitei în teritoriu, ministrul a vizitat Incubatorul de Afaceri Rezina, care găzduiește 15 rezidenți, cu o cifră comună de afaceri de circa 2 milioane de lei. Dintre acestea, 3 activează în producere și 12 în prestarea de servicii. Pe parcursul anului 2018, în cadrul incubatorului au fost oferite peste 100 consultații și peste 20 de activități de instruire.

Imagini: 
modelul_costului