Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici către ANTA: Cer să asigurați calitatea serviciilor prestate de transportatori si să luați măsurile necesare, astfel încât să garantăm securitatea călătorilor
11/21/2018 - 12:46

Ministerul Economiei și Infrastructurii s-a autosesizat în legătură cu accidentul produs în seara zilei de luni, după ce un autocar înmatriculat în Republica Moldova, s-a răsturnat în apropiere de localitatea Mărășești, România. În urma accidentului, o persoană a decedat, iar alte 6 au suferit traumatisme.

În acest context, ministrul Chiril Gaburici a solicitat Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) să stabilească legalitatea activității autobuzului și a firmei care presta serviciul de transportare a călătorilor în Italia.

Chiril Gaburici a cerut să fie întreprinse  controale riguroase în organizarea activităților de transport rutier și să fie monitorizat periodic modul de prestare a serviciilor de transport. „Vă rog să verificați cât mai strict starea tehnică a unităților de transport, care trebuie să corespundă standardelor. Totodată, cer să asigurați calitatea serviciilor prestate de transportatori si să luați măsurile necesare, astfel încât să garantăm securitatea călătorilor. Ministerul Economiei și Infrastructurii elaborează politici, iar ANTA trebuie să vină cu propuneri”, a menționat ministrul.

 

Mai mult, Chiril Gaburici a solicitat să fie făcută o interpelare către autoritățile din România, care deservesc drumul respectiv, pentru a stabili starea drumului la momentul accidentului. „Este nevoie de raportul Poliției Rutiere din România, referitor la starea tehnică a autocarului, pentru a identifica cauza accidentului, care putea fi o problemă tehnică sau lipsa cauciucurilor de iarnă”, a precizat ministrul. Totodată, urmează să fie verificat dispozitivul care monitorizează timpul de lucru a șoferilor.

Imagini: 
modelul_costului