Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: Constat buna implementare și în termeni a Foii de parcurs privind construcția „Arenei Chișinău”
04/26/2018 - 19:16

 „Constat buna implementare și în termeni a Foii de parcurs privind construcția „Arenei Chișinău”. Complexele de genul Arenei sunt întreprinderi producătoare de servicii. Acolo muncesc sute de oameni, pentru ca alte mii de oameni să beneficieze de servicii utile și calitative. Prin edificarea parteneriatului public-privat pentru construcția Arenei lotul de pământ care stătea paragină va fi pus în lucru, va începe să aducă beneficii materiale sub formă de locuri de muncă, salarii și taxe în bugetul de stat”. Afirmația a fost făcută astăzi de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la ședința Grupului de lucru pentru implementarea proiectului de edificare a arenei polivalente „Arena Chișinău”.

 

 

Ministrul Chiril Gaburici a convocat Grupul de lucru pentru a asigura coerență și consecutivitate în organizarea și desfășurarea etapelor incluse în Foaia de parcurs privind construcția „Arenei Chișinău”. Totodată, ministrul a accentuat că trebuie respectate standardele înalte de calitate la executarea lucrărilor de proiectare și construcție a zonei multifuncționale de agrement sportiv și a precizat că pământul alocat pentru construcția arenei polivalente rămâne în proprietatea și jurisdicția statului.

 

În calitate de președinte al Grupului de lucru, Chiril Gaburici, a trecut în revistă acțiunile realizate până în prezent, conform Foii de parcurs, menționând consultările publice pe marginea proiectului „Arena Chișinău” cu reprezentanții federațiilor sportive și cei din domeniile cultură, show-business și evenimente, precum și cu APL Strășeni.

 

De asemenea, Grup de lucru a examinat Studiului de fezabilitate cu privire la crearea parteneriatului public-privat privind construcția arenei polivalente, care a fost avizat de către Agenția Proprietății Publice și Ministerul Finanțelor, și definitivat conform propunerilor. Totodată, a fost discutată componența Comisiei de selectare a partenerului privat pentru proiectarea și construcția arenei polivalente.

 

La finalul ședinței, membrii grupului de lucru au stabilit următorii pași și sarcinile necesare implementării coerente a Foii de parcurs pentru asigurarea implementării proiectului de edificare a arenei polivalente.

Imagini: 
modelul_costului