Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici, în dialog cu reprezentantele Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova
03/21/2018 - 12:33

Susținerea femeilor în dezvoltarea propriilor afaceri, afirmarea acestora în poziții de conducere și stimularea aptitudinilor în domeniul managerial, dezvoltarea antreprenoriatului feminin au fost câteva dintre subiectele discutate astăzi de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu membrele Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM).

 

La masa de dialog, Chiril Gaburici a făcut o trecere în revistă a priorităților ministerului pentru acest an, menționând totodată realizările obținute de Guvern pentru dezvoltarea mediului de afaceri din Republica Moldova. „Întotdeauna am susținut și încurajat femeile care vor să-și crească capacitățile profesionale, să dirijeze o afacere proprie și nu doar. Apreciez corectitudinea și dedicația de care dau dovadă în muncă, contribuind în mod direct la bunăstarea propriilor familii și la dezvoltarea economiei țării”, a spus Chiril Gaburici.

 

În cadrul discuțiilor, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat despre unele acțiuni întreprinse de instituția pe care o reprezintă pentru a reduce birocrația și a facilita dezvoltarea mediului de afaceri. Potrivit lui Chiril Gaburici, au fost eliminate peste 60% din actele permisive, numărul lor a scăzut de la 416 la 151, a fost redus numărul instituțiilor cu funcții de control de la aproape 70 la 13.

 

Reprezentantele AFAM i-au mulțumit ministrului Chiril Gaburici pentru dialog deschis, susținere și au apreciat contribuția Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru simplificarea și eficientizarea activității de antreprenoriat.

 

AFAM este o asociație obștească a cărei misiune este susținerea creșterii potențialului feminin în domeniul antreprenorial și managerial în Republica Moldova. Asociația este membru în Consiliului economic al Prim-ministrului Republicii Moldova, unde sunt reprezentate interesele membrelor și identificate soluții pentru problemele cu care se confruntă acestea în activitatea de antreprenoriat.

Imagini: 
modelul_costului