Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: Este necesar să respectăm planul de realizare al lucrărilor de reparație a drumurilor, asigurând astfel calitate și operativitate. Rog implicarea tuturor în procesul de lucru
05/28/2018 - 12:08

„Este important să îmbunătățim condițiile de trai ale cetățenilor și să le asigurăm o infrastructură modernă, iar pentru aceasta Guvernul, împreună cu Autoritățile Publice Locale, trebuie să depună eforturi comune pentru îndeplinirea acestui obiectiv”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în timpul inspectării șantierului de construcție a drumului din satul Ustia, raionul Dubăsari. Conform programului „Drumuri bune pentru Moldova”, drumul este reparat pe o lungime de 1,6 km, valoarea lucrărilor fiind de 2 milioane de lei.

 

În cadrul vizitei sale, Chiril Gaburici a discutat cu agenții economici responsabili de efectuarea lucrărilor și a cerut implicarea primăriei și a localnicilor în procesul de curățare a drumului. „Este necesar să respectăm planul de realizare al lucrărilor, asigurând astfel calitate și operativitate. De aceea, rog implicarea tuturor în procesul de lucru”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii.

 

De asemenea, Chiril Gaburici a verificat și mersul lucrărilor de construcție a drumului din orașul Criuleni, care are o lungime de 1,8 km. Costul lucrărilor sunt de aproximativ 4,8 milioane de lei. Finalizarea reconstrucției drumului este preconizată pentru sfârșitul acestei luni.

 

Programul „Drumuri bune pentru Moldova” prevede reabilitarea a circa 1200 km de drumuri, care vor acoperi aproape 1200 de localități. Suma totală a investițiilor este de circa 1,6 miliarde de lei. Banii sunt alocați din Fondul Rutier – 500 de milioane de lei, și din Bugetul de Stat – 1100 de milioane de lei.

Imagini: 
modelul_costului