Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: Fiecare cursă nouă deschisă înseamnă competitivitate sporită pe piață - servicii mai calitative și prețuri mai mici
07/05/2018 - 14:17

Compania low cost Wizz Air mai aduce o aeronavă la Chișinău și lansează cinci curse noi spre Europa. Astfel, până la sfârșitul acestui an, vor fi lansate zboruri directe spre orașele Memmingen (Germania), Dortmund (Germania), Copenhaga (Danemarca), Paris Beauvais (Franța) şi Bruxelles Charleroi (Belgia). Odată cu lansarea noilor curse, compania va oferi pasagerilor avia peste 700 de mii de locuri, spre 13 destinații din 8 țări.

 

„Evenimentul de astăzi este o noutate bună pentru cei circa 3 milioane de pasageri, mai ales pentru cetățenii Republicii Moldova, care au ales să călătorească cu avionul în 2017. Lansarea curselor noi înseamnă mai multe oportunități de a călători la cele mai mici tarife și în diferite direcții. Salut decizia companiei Wizz Air de a baza a doua aeronavă în Chișinău. Investițiile totale ale companiei în Republica Moldova depășesc 200 de milioane de dolari, iar prin extinderea operațiunilor cu 68% față de anul trecut, compania oferă pasagerilor Aeroportului Internațional Chișinău peste 700 de mii de locuri. Acesta este un exemplu frumos de parteneriat între compania Wizz Air și Republica Moldova”, a subliniat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

 

Totodată, ministrul a menționat că extinderea bazei aeriene susține dezvoltarea economică a întregii țări, inclusiv prin oferirea a noi locuri de muncă, și a îndemnat companiile avia să ofere servicii calitative pasagerilor. „Ne bucură că, odată cu această lansare, compania va majora numărul de locuri de muncă depline până 70 și va angaja indirect peste 500 de cetățeni. În același timp, o sarcină importantă a companiilor avia este calitatea  serviciilor oferite pasagerilor și siguranța zborurilor. Invit compania Wizz Air să nu se oprească aici, să continue investițiile în baza din Republica Moldova. Fiecare cursă nouă deschisă înseamnă o competitivitate sporită pe piață. Concurența este benefică - lupta pentru fiecare client înseamnă servicii mai calitative și prețuri mai mici”, a reiterat ministrul Chiril Gaburici.

 

De asemenea, compania a anunțat că va fi suplinit numărul de zboruri pentru cele mai solicitate curse din Chișinău: London-Luton, Milan-Bergamo, Venice-Treviso, Berlin-Schönefeld și Rome-Ciampino. În total, din decembrie 2018 vor fi adăugate în orarul Aeroportului Internațional Chișinău 17 zboruri regulate ale Wizz Air.  În perioada ianuarie-mai 2018, peste 158 de mii de pasageri au profitat de tarifele low-cost ale companiei Wizz Air, cu o creștere de peste 33% față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

Imagini: 
modelul_costului