Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici a fost învestit în funcția de Ministru al Economiei și Infrastructurii
01/10/2018 - 18:09

10 ianuarie, Chișinău – Chiril Gaburici, noul ministru al Economiei și Infrastructurii a depus astăzi jurămîntul. La eveniment au participat Premierul Pavel Filip și Președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a exercitat temporar interimatul funcției de Președinte al țării şi a semnat decretul de numire în funcție a ministrului.

 

După ceremonia de depunere a jurământului, noul ministru a fost prezentat angajaților ministerului, de către Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

 

Premierul a menționat că, noua formulă guvernamentală se încadrează perfect în lanțul reformelor administrației publice centrale și că  în continuare Executivul se va concentra pe așteptările cetățenilor. 

 

”Ministerul Economiei și Infrastructurii reprezintă unul dintre cele mai mari ministere din Guvern, totodată, este și un minister-cheie în tot ce ține de realizarea agendei de reforme. Am toată certitudinea că în formula actuală vom putea realiza obiectivele propuse”, a declarat Pavel Filip.

 

La rîndul său, ministrul Chiril Gaburici a mulțumit Premierului pentru încrederea acordată și a menționat că, direct de Ministerul Economiei și Infrastructurii depinde bunăstarea cetățenilor, volumul de investiții în Republica Moldova și climatul de afaceri.

 

Ministrul a declarat că Republica Moldova are un potenţial economic important în mai multe domenii precum: tehnologii informaționale, turism, industrie, agricultură.

 

„Misiunea este foarte simplă, noi trebuie să facem ca viaţa cetăţenilor să fie mai bună în urma „management-ului” nostru. Cum a spus şi domnul Prim-ministru, există toate premizele şi toate ingredientele, atât pe plan intern cât şi extern pentru a atinge aceste obiective. Pe plan intern avem susţinere politică, care ne va asigura o flexibilitate şi un potenţial mai mare de dezvoltare, iar pe plan extern avem toată deschiderea partenerilor de dezvoltare”, a declarat Chiril Gaburici.   

Imagini: 
modelul_costului