Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: Îmi doresc ca proiectul „Drumuri bune pentru Moldova” să aibă continuitate, iar peste 4 ani în fiecare localitate să fie 4-5 km de drumuri asfaltate
08/15/2018 - 10:37

„Îmi doresc ca proiectul „Drumuri bune pentru Moldova” să aibă continuitate, iar peste 4 ani în fiecare localitate să fie 4-5 km de drumuri asfaltate. Este important să investim în viitorului țării noastre, astfel încât nivelul de trai să fie ridicat în fiecare localitate a Republicii Moldova, iar oamenii să dorească să rămână și să muncească acasă”, a afirmat ministrul Economiei și Infrastructurii.

 

Chiril Gaburici a inspectat cum decurg lucrările de construcție și reparație a drumurilor din satul Mereșeni, raionul Hâncești. Conform programului „Drumuri bune pentru Moldova”, în localitatea Mereșeni vor fi reabilitați 2,1 km de drum. Costul lucrărilor de reparație este de circa 2,45 milioane de lei.

 

În discuțiile cu antreprenorii, drumarii, autoritățile publice locale și localnicii, ministrul a menționat necesitatea implicării tuturor părților la realizarea acestui proiect important pentru localitățile din Republica Moldova. „Mă bucur să văd o bună conlucrare între APL, primărie și antreprenori. Doar astfel putem obține rezultatele dorite – drumuri calitative și durabile pentru fiecare localitate din țară. Reiterez, primordială este calitatea lucrărilor de reparație, deoarece nu construim drumuri pentru o zi sau un an, ci pentru mulți ani înainte. Voi continua să monitorizez și să inspectez personal, pe cât posibil, cum decurg lucrările și vă rog să sesizați neregulile sau problemele care apar”, a subliniat Chiril Gaburici.

 

Referindu-se la continuitatea proiectului, ministrul a îndemnat autoritățile locale să inițieze discuțiile privind selectarea altor porțiuni de drum, care vor fi reperate în anii viitori.

 

Până în prezent, potrivit informațiilor de pe site-ul drumuribune.md, au fost reabilitați peste 480 de km de drum, ceea ce constituie 38% din totalul lucrărilor planificate. Alți aproape 190 de km de drum sunt în proces de lucru. În raionul Dubăsari au fost deja finalizate toate lucrările de reparație prevăzute în programul guvernamental.

Imagini: 
modelul_costului