Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici : “Îmi doresc o colaborare și mobilizare mai bună în situații de urgență. Cetățenii nu trebuie să aibă de suferit.”
01/19/2018 - 16:03

Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii, s-a întâlnit astăzi cu Tudor Copaci, directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). În cadrul întrevederii, ministrul s-a referit la dificultățile întâmpinate în sector și situația din ultimele două zile, pe parcursul cărora, peste 280 de localități au rămas fără acces la energie electrică.

 

Îmi doresc o colaborare și mobilizare mai bună în situații de urgență. Cetățenii nu trebuie să aibă de suferit. Pentru unii dintre ei, pe timp de iarnă, singura sursă de căldură este curentul electric. Nu putem admite ca acesta să fie deconectat”, a ținut să menționeze Chiril Gaburici.

 

Ministrul a solicitat convocarea unei ședințe în termeni proximi, în cadrul căreia să fie pus la punct un mecanism îmbunătățit de conlucrare în situații excepționale.

 

La rândul său, Tudor Copaci a menționat că regulatorul este deschis dialogului și dă asigurări că toate cheltuielile suportate de operatori, pentru depășirea momentelor de criză în astfel de situații, vor fi acoperite de tarif. Ragulatorul monitorizează îndeplinirea de către operatori a parametrilor de calitate a serviciilor prestate în furnizarea de curent electric. 

Imagini: 
modelul_costului