Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: „Mă bucur că eforturile noastre sunt apreciate de către veterani. Nu suntem pe baricade diferite - suntem, de fapt, o echipă”
12/27/2018 - 16:19

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, s-a întâlnit astăzi cu veteranii, invalizii, văduvele de război și persoanele intern deplasate din raioanele de est ale țării, care au avut de suferit în urma acțiunilor de luptă pentru apărarea independenței și integrității Republicii Moldova. În cadrul ședinței, Chiril Gaburici a adus la cunoștință schimbările întreprinse de minister în scopul asigurării persoanelor cu locuințe.

 

Reamintim că, veteranii, invalizii, văduvele de război și persoanele intern deplasate din raioanele de est ale țării au fost asigurate cu locuințe, o parte dintre care au fost construite din mijloacele bănești acordate de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei BDCE. Având în vedere că în Acordul cadrul de împrumut dintre Guvernul Republicii Moldova și BDCE era prevăzută interdicția de privatizare a locuințelor înainte de rambursarea creditului (20 de ani), Ministerul Economiei și Infrastructurii a inițiat procedura de modificare a Acordului menționat. Astfel interdicția dată a fost exclusă, iar persoanele intern deplasate și veteranii de război au putut beneficia de acest drept înainte de rambursarea creditului.

 

Tot în cadrul ședinței de azi, Chiril Gaburici a menționat și o altă acțiune întreprinsă pentru modificarea și completarea legii privind privatizarea fondului de locuințe. Scopul legii constă în acordarea dreptului la privatizarea gratuită a locuințelor familiilor care au fost nevoite să părăsească locuințele din raioanele de est ale țării și nu au avut posibilitatea să revină la locul precedent de trai.

 

„În ultima perioadă au fost organizate un șir de ședințe cu reprezentanții Mișcării Refugiaților Transnistreni, în vederea soluționării divergențelor apărute în procesul de privatizare a locuințelor de către veteranii, invalizii, văduvele de război și persoanele intern deplasate din raioanele de est ale țării. Mă bucur că eforturile echipei noastre sunt apreciate de către veterani. Nu suntem pe diferite baricade, suntem, de fapt, o echipă”, a declarat Chiril Gaburici.

Imagini: 
modelul_costului