Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: Ministerul Economiei și Infrastructurii este o structură foarte complexă, cu domenii de importanță strategică. Totuși, înainte de toate suntem o echipă
09/03/2018 - 17:09

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a felicitat astăzi pe reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, pentru rezultatele remarcabile obținute în domeniile de dezvoltare strategică ale țării și distincțiile de înaltă apreciere oferite din partea Parlamentului. Distincțiile „Medalia Democrațieiau fost conferite în cadrul ceremoniei oficiale, organizată de Parlamentul Republicii Moldova, ediția a II-a.

 

„Ministerul Economiei și Infrastructurii este o structură foarte complexă, cu domenii de importanță strategică. Totuși, înainte de toate suntem o echipă, efortul depus de fiecare angajat este uriaș, iar contribuția fiecăruia în elaborarea politicilor pentru dezvoltarea economică a țării, consolidarea relațiilor comerciale și economice cu partenerii de dezvoltare, identificarea noilor piețe de desfacere este vitală. Apreciez efortul și contribuția doamnei Cebotarean, din cadrul Agenției Proprietății Publice, în dezvoltarea parteneriatelor publice-private, care au reușit să devină afaceri fezabile, generatoare de profit. Mulțumesc colegilor de la Minister – Mihaela Gorban și Călin Negură – oameni cu memorie instituțională pe domeniile energetică și cooperare internațională, care fac o muncă enormă, iar rezultatele sunt pe măsura așteptărilor. Datorită fiecăruia dintre cei care muncesc aici,  Ministerul Economiei și Infrastructurii reușește să realizeze prioritățile asumate. Vă apreciez înalt și aveți suportul instituției și al meu personal”, a notat Chiril Gaburici.

 

În context, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că Dorina Cebotarean, director adjunct al Agenției Proprietății Publice, a depus efort în implementarea politicilor statului privind stabilirea unui parteneriat public-privat eficient, precum și în domeniul administrării proprietății publice. Mihaela Gorban, Șefa Direcției cooperare internațională din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii a contribuit la implementarea cu succes a strategiilor în domeniul politicii economice externe, în special coordonarea Proiectului DCFTA și negocierile purtate cu partenerii de dezvoltare pentru semnarea Acordurilor de Liber Schimb. În același context, Șeful Direcției politici în domeniul energetic, Călin Negură,  a fost menționat pentru rezultate importante privind dezvoltarea domeniului energetic al țării, fiind apreciat de Parlament pentru elaborarea și promovarea politicii de stat în domeniul energeticii, dezvoltarea durabilă a sectoarelor energeticii și consolidarea securității energetice naționale.

 

Totodată, Chiril Gaburici a specificat că ei sunt cei care contribuie, de comun cu întreaga echipă a Ministerului Economiei și Infrastructurii la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

Imagini: 
modelul_costului