Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: ”Mizăm în continuare pe susținerea Marii Britanii în procesul de implementare a agendei de reforme asumate de Guvernul Republicii Moldova”
02/15/2018 - 14:35

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în țara noastră, Lucy Joyce. În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat subiecte ce țin de implementarea agendei de reforme în domeniul economic, consolidarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii.

 

Chiril Gaburici a apreciat evoluția relațiilor comerciale în ultima perioadă de timp și a mulțumit Ambasadei Marii Britanii pentru suportul oferit în dezvoltarea economiei Republicii Moldova. ”Mizăm în continuare pe susţinerea Marii Britanii în procesul de implementare a agendei de reforme asumate de Guvernul Republicii Moldova, inclusiv pe filiera luptei contra corupţiei, reformarea sistemului financiar-bancar, precum și consolidarea securităţii energetice”, a reiterat ministrul Chiril Gaburici.

 

În context, ministrul Economiei și Infrastructurii și-a exprimat aprecierea pentru lansarea, la 18 aprilie 2016, a Fondului pentru Buna Guvernare a Guvernului britanic, care pe parcursul anilor 2016-2017, a alocat peste 5 milioane de euro pentru implementarea a 8 proiecte în țara noastră. Printre proiectele finanțate din acest fond se numără campania de informare publică despre Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA), administrarea eficientă a cheltuielilor publice, consolidarea capacităţilor Serviciului Fiscal de Stat al Republicii Moldova etc.

 

La rândul său, Ambasadorul Marii Britanii și Irlandei de Nord, Lucy Joyce, a apreciat colaborarea existentă între cele două state, menționând că Marea Britanie rămâne în continuare un partener sigur al Republicii Moldova, care va continua să acorde suportul necesar pentru modernizarea economiei naționale.

 

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat inclusiv despre participarea companiilor britanice în cadrul activității zonelor economice libere, a parcurilor industriale și a parcului IT ”Moldova IT Park”, care oferă condiții atractive pentru investitorii străini.

 

În prezent, în Republica Moldova îşi desfăşoară activitatea 235 întreprinderi cu capital britanic în valoare de circa 397 milioane de lei. 

Imagini: 
modelul_costului