Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: Moldova trebuie să devină un teren neutru, în care marii investitori pot veni să facă afaceri într-un mediu economic corect, indiferent de viziunile politice, strategice sau regionale. În acest sens, vom învăța și din experiența EAU
11/04/2018 - 17:44

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o întrevedere cu Directorul General Executiv al Centrului Financiar Internațional Dubai (Dubai International Financial Center DIFC), Arif Amiri. Întrevederea a avut loc în cadrul vizitei delegației Republicii Moldova în Dubai, Emiratele Arabe Unite. Discuțiile au vizat potențialul investițional oferit de Republica Moldova pe toate domeniile de referință.

 

Republica Moldova va dezvolta un sistem de atragere a investițiilor. Țara noastră trebuie să devină un teren neutru, în care marii investitori pot veni să facă afaceri într-un mediu economic corect, indiferent de viziunile politice, strategice sau regionale, în acest sens, vom învăța și din experiența Emiratelor Arabe Unite, alături de cea a țărilor Uniunii Europene sau Statelor Unite ale Americii. Scopul nostru este să aducem antreprenori străini în țară, dar și să servim drept punct de contact în regiune”, a specificat Chiril Gaburici.

Directorul General Executiv al Centrului Financiar Internațional Dubai, Arif Amiri, a analizat oportunitățile de parteneriate de afaceri, precum și proiectele investiționale ale Republicii Moldova, care ar putea prezenta interes pentru oamenii de afaceri din EAU, menționând că, țara noastră oferă un șir de facilități pentru afaceri în diferite sectoare.

Centrul Financiar Internațional Dubai a fost fondat în anul 2002, la moment acesta deține 2003 companii înregistrate și peste 23.000 angajați. DIFC reprezintă o platformă stabilă și sigură pentru întreprinderi și instituții financiare pentru a accesa piețele emergente din Orientul Mijlociu, Africa și Asia de Sud.

De asemenea, DIFC găzduiește mii de instituții financiare, inclusiv fonduri de investiții și investitori privați și companii multinaționale, puncte de vânzare cu amănuntul, cafenele, restaurante, spații rezidențiale, spații verzi publice, hoteluri și galerii de artă. Acesta a devenit al cincilea cel mai mare centru financiar la nivel mondial și întrunește cele mai mari bănci din lume, inclusiv băncile reprezentative din China, Uniunea Europeană, India, Rusia, etc.

Imagini: 
modelul_costului