Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: Optăm pentru tehnologii moderne, calitate și durabilitate la construcția și reparația drumurilor naționale
05/24/2018 - 14:35

„Suntem deschiși pentru propuneri noi, în special în domeniul infrastructurii drumurilor. Optăm pentru tehnologii moderne, calitate și durabilitatea la construcția și reparația drumurilor naționale”, a declarat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii, la întrevederea de astăzi cu reprezentanții mai multor companii germane, care activează pe teritoriul Republicii Moldova, printre care Endress, Stark, Kapro.

 

Reprezentanții companiilor din Germania, specializate în construcția și infrastructura drumurilor, producerea generatoarelor industriale, organizarea trainingurilor în domeniu, au prezentat practicile germane implementate în construcția și mentenanța drumurilor. În special, aceștia au vorbit despre principiile de bază ale proiectării, construcției și mentenanței suprafețelor rutiere, a tehnologiilor și utilajelor noi apărute pe parcursul ultimilor ani în industrie. De asemenea, ei au menționat că obiectivele lor sunt revitalizarea drumurilor prin retehnologizare, implementarea noilor norme și standardelor tehnologice, precum și recalificarea personalului pentru a obține un produs final calitativ, modern, racordat tuturor normelor și standardelor internaționale.

 

Ministrul Chiril Gaburici a solicitat reprezentanților germani să vină cu modele de echipamente și tehnică performantă, care să fie antrenată în proiectul „Drumuri bune pentru Moldova” și care să poată fi închiriată, nu doar cumpărată. De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii a recomandat potențialilor parteneri germani să discute inițiativele și propunerile de retehnologizare a industriei construcției drumurilor cu reprezentanții Agenției de Stat a Drumurilor și responsabilii de la Minister.

 

În context, Chiril Gaburici a menționat că tehnologiile se schimbă rapid și trebuie de reorientat spre aplicarea acestora, pentru a avea calitate înaltă. „Doar tehnologiile moderne vor schimba lucrurile spre bine, în special când ne referim la dezvoltarea, construcția și reparația drumurilor. Vă încurajez să vă implicați în proiectul „Drumuri mai bune pentru Moldova”. Ministerul Economiei și Infrastructurii va susține companiile germane, doar dacă vor demonstra eficiență, durabilitate și costuri optimizate. Tehnologiile bune sunt prioritare și e timpul să le aplicăm”, a punctat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Imagini: 
modelul_costului