Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: Orice produs care se asociază cu țara, trebuie să fie de cea mai înaltă calitate
04/26/2018 - 12:45

„Orice produs care se asociază cu țara, trebuie să fie de cea mai înaltă calitate. Este important să nu comitem greșeli și să permitem unor mărci de produse sau servicii de o calitate proastă să folosească denumirea oficială sau istorică a statului, pentru că asta va afecta direct imaginea Republicii Moldova”. Afirmația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la ședința de astăzi a Comisiei pentru examinarea cererilor privind acordarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marca de produs şi/sau serviciu, precum şi în desenul sau modelul industrial.

 

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, dezvoltarea domeniului proprietății intelectuale este un deziderat al societății moderne, iar utilizarea eficientă a instrumentelor oferite de sistemul național de proprietate intelectuală este o condiție primordială a succesului în afaceri și a dezvoltării unei economiei inovative. „Creativitatea și inovarea sunt resurse inepuizabile ale tuturor popoarelor, inclusiv ale poporului nostru. Astfel, trebuie să dezvoltam acest potențial, să creăm condițiile necesare pentru protejarea și valorificarea acestuia cu succes și la justa valoare, contribuind astfel la dezvoltarea unei economii moderne și prospere, dar și la construirea unui viitor demn pentru Republica Moldova” a menționat Chiril Gaburici.

 

În cadrul Comisiei, au fost examinate 16 solicitări privind utilizarea denumirii statului în componența mărcilor, care au fost depuse la Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI). În urma examinării au fost acceptate 8 cereri de înregistrare a mărcii, 2 desene sau modele industriale și 2 dosare de cesiune.

 

Tot astăzi, membrii Comisiei Naționale pentru Proprietatea Intelectuală au examinat și aprobat Raportul de monitorizare consolidat, referitor la realizarea Planului de acțiuni pentru anii 2015-2017, privind implementarea Strategiei naționale în domeniul proprietății intelectuale până în anul 2020. De asemenea, Comisia a stabilit și noile priorități în contextul proiectului Planului de acțiuni pentru anii 2018-2020.

 

Cu prilejul Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, Chiril Gaburici a venit cu un mesaj de felicitare pentru angajații AGEPI și toți oamenii de creație, urându-le succese mari în domeniul asigurării respectării drepturilor de proprietate intelectuală și rezultate marcante în domeniul vizat, inclusiv prin contribuții semnificative în dezvoltarea economiei naționale.

Imagini: 
modelul_costului