Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: ”Până miercuri să veniți cu analiză și soluții pentru depășirea situației create”
01/17/2018 - 18:21

 17 ianuarie, Chișinău - ”Până miercuri să veniți cu o analiză a situației existente și propuneri pentru soluționarea acesteia - conform legii și în interesul cetățenilor. Trebuie să fim corecți, transparenți și să acționăm cu încredere reciprocă”, a declarat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii în cadrul întâlnirii de astăzi cu Petru Frunze, Primarul s. Puhoi, r. Ialoveni, și un grup ai locuitorilor acestuia, precum și cu Sergiu Bucătaru, Secretar de Stat în domeniul transporturilor, privind soluționarea problemei curselor auto regulate Chișinău-Puhoi, în incinta Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI).

 

În cadrul întrevederii, primarul satului, Petru Frunze a expus problema creată în localitatea Puhoi privind insuficiența numărului de curse între localitatea Puhoi și mun. Chișinău. În vederea soluționării situației create, administrația publică locală a achiziționat 2 autocare, inclusiv din mijloacele financiare ale locuitorilor satului Puhoi. Astfel, în prezent, primarul a solicitat deschiderea unor curse suplimentare în vederea antrenării autocarelor achiziționate pentru deservirea curselor.

 

În contextul discuțiilor purtate, Chiril Gaburici a dispus ca până la 24 ianuarie curent, Secretarul de stat și reprezentanții Agenție Naționale Transport Auto (ANTA) să urgenteze examinarea situației și să identifice soluțiile pentru suplinirea curselor pe segmentul Chișinău-Puhoi. 

 

De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că susține soluționarea problemei create transparent, respectând legea și interesul cetățeanului. 

Imagini: 
modelul_costului