Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: Pe 10 septembrie vor fi deschise ofertele de licitație privind lucrările de reabilitare a drumului G109 Delacău-Bulboaca-R2. Până la sfârșitul acestei luni vor începe lucrările
09/05/2018 - 12:58

„Am avut nenumărate vizite în teritoriu, pentru a identifica soluții privind reparația drumului național G109 Delacău-Bulboaca-R2. Pe 10 septembrie vor fi deschise ofertele de licitație privind reabilitarea acestei porțiuni de drum, iar până la sfârșitul lunii septembrie vor începe lucrările de reparație”, a anunțat ministrul Economiei și Infrastructurii.

 

Potrivit lui Chiril Gaburici, imediat după evaluarea ofertelor și semnarea contractelor, vor începe lucrările de reparație a drumului. Este vorba de km 9,130-11,330. La etapă inițială, vor fi reabilitați 2,3 km de drum în preajma satului Speia, ulterior – 4,2 km în satul Delacău. Lucrările de reparație constau în reconstrucția totală a sistemului rutier a drumului principal, asfaltarea drumurilor de acces în localitatea Speia și construcția trotuarelor. Costul acestora este de circa 30 de milioane de lei.

 

Ministrul Economiei și Infrastructurii a întreprins mai multe vizite în teritoriu și a discutat în repetate rânduri cu responsabilii de la Administrația de Stat a Drumurilor, autoritățile publice locale și responsabilii de cariere din regiunea drumului național G109, pentru a identifica soluții cât mai rapide. S-a stabilit că acest drum va fi reparat pe tronsoane, pentru a nu bloca circulația.

 

Imagini: 
modelul_costului