Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: Republica Moldova are un mare potențial la capitolul producerii vinurilor, inclusiv vinurilor de înaltă calitate
09/26/2018 - 10:35

”Un vin bun este cel băut împreună cu oameni buni. Îmi doresc și muncim pentru ca vinurile din acest Ghid și nu doar, să fie prezente în casele și pe rafturile din Moldova, dar și peste hotarele ei, acolo unde oamenii apreciază vinul de calitate”. Afirmația a fost făcută astăzi de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la lansarea Ghidului “Fine Wine Guide 2018 — 50 de vinuri bune moldovenești”

 

Totodată, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că promotorii cei mai buni ai vinurilor moldovenești sunt conaționalii noștri care locuiesc peste hotarele țării și pot degusta vinuri bune produse în Moldova, împreună cu colegii și prietenii lor din alte țări, dar și turiștii care vin să viziteze țara noastră.

 

În cuvântul de salut publicat în ghid, ministrul Gaburici a îndemnat iubitorii de vinuri de calitate să deguste fiecare vin prezent în Ghidul Fine Wine, produs în Republica Moldova, pentru a alege vinul potrivit, în funcție de eveniment, persoană și propriile simțuri. ”Vă îndemn să vă încredeți în propriile simțuri și să testați fiecare vin prezent în acest ghid, ca să-l alegeți pe cel care vi se potrivește. Moldova oferă vinul, rămâne doar să invitați alături oamenii dragi sufletului”, a specificat Chiril Gaburici.

 

Fine Wine Guide reprezintă o selecție non-ierarhică de 50 de vinuri moldovenești, sortate pe trei categorii de preț. Selecția de vinuri a fost făcută de Andrei Cibotaru, autorul blogului FineWine.md și Victor Bunescu, fondatorul vincuvin.shop, în parteneriat cu experții de la Oficiul Național al Viei și Vinului, precum și cu un sommelier din străinătate.

 

Ghidul 2018 a fost editat într-un tiraj de 3 mii de exemplare în limba română, cu susținerea financiară a rețelei Fourchette Gourmet. În versiune engleză urmează a fi tradus și tipărit cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului și a Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Imagini: 
modelul_costului