Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: ”Republica Moldova trebuie să devină un paradis pentru companiile IT”
02/07/2018 - 16:50

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu un grup de investitori străini cu afaceri în domeniile tehnologiei informației și energiei electrice, care și-a manifestat interesul de a-și extinde activitatea în Republica Moldova. În cadrul discuțiilor, potențialii donatori au apreciat beneficiile pe care le oferă ajustările legislative pentru domeniul IT și crearea primului Park IT din țară – ”Moldova Park IT”.

 

”Încurajăm companiile IT străine să investească în țara noastră și le acordăm tot suportul necesar. Republica Moldova trebuie să devină un paradis pentru companiile IT și vom întreprinde acțiunile necesare pentru a crea un mediu favorabil dezvoltării acestor afaceri”, a subliniat ministrul Chiril Gaburici.

 

În context, secretarul de stat Vitalie Tarlev a prezentat succint legislația privind modul de operare a parcurilor IT, beneficiile fiscale și de interacțiune simplificată cu instituțiile statului, precum și regimul virtual de activitate în parcurile IT. De asemenea, potențialii donatori au fost informați și despre simplificarea modului de acordare și de prelungire a dreptului de ședere provizorie, precum și abolirea permiselor de muncă pentru investitorii străini și angajații înalt calificați ai companiilor IT.

Imagini: 
modelul_costului