Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: Să fie stabilite termene-limită celor care tărăgănează implementarea proiectelor finanțate de Fondul pentru Eficiență Energetică, pentru a eficientiza munca și economisi banii
07/19/2018 - 14:50

Consiliul de administrare al Fondului pentru Eficiență Energetică (FEE) a aprobat astăzi finanțarea a trei proiecte-pilot privind instalarea sistemului de iluminat stradal în orașele Cantemir și Ocnița, precum și în parcul din orașul Nisporeni, în valoare totală de circa 2,4 milioane de lei. De asemenea, Consiliul a decis să finanțeze, cu 75 la sută, costul lucrărilor de izolare termică a clădirii liceului din satul Grozești, raionul Nisporeni, în valoare de 3,4 milioane lei, și a clădirii IMPS Institutul Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău, în valoare de 5,1 milioane de lei.

 

În cadrul ședinței de astăzi, au fost prezentate și aprobate rapoartele de activitate a FEE pentru trimestrele I și II ale anului 2018 și au fost evaluat proiectele aflate în execuție. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a cerut stabilirea termenelor-limită pentru implementarea proiectelor. „Celor care tărăgănează implementarea proiectelor, să le fie impuse termene de realizare, pentru a eficientiza munca, dar și pentru a economisi resursele financiare. Sunt alte proiecte în așteptare, care ar putea beneficia de susținere din partea Fondului”, a subliniat Chiril Gaburici, președinte al Consiliului de administrate al FEE.

 

Urmare a modificării Hotărârii Guvernului nr. 401 cu privire la FEE, publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2018, nr. 256-265 din 13.07.2018, art.703, membrii Consiliului au aprobat mai multe modificări la Manualul operațional al Fondului, în vederea deblocării activității operaționale a instituției. Printre acestea, sunt excluderea instituției „Administratorului” din cadrul FEE, extinderea perioadei de recuperare a investițiilor în proiectele în domeniul eficienței energetice de la 7 la 11 ani, completarea listei de atribuții ce revin Fondului etc.

Imagini: 
modelul_costului