Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: Sistemul termoenergetic trebuie reformat în continuare pentru ca să vă facem dumneavoastră munca mai ușoară și ca să le putem oferi consumatorilor și cetățenilor noștri condiții mai bune și prețuri accesibile
12/21/2018 - 15:42

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a felicitat angajații Termoelectrica cu ziua profesională a energeticianului, dar și pe specialiștii în energetică din toată țara.

 

Chiril Gaburici a apreciat munca și profesionalismul echipeiTermoelectrica care aduce lumină și căldură în casele tuturor locuitorilor din Chișinău.  „Începând cu anul 2016, Termoelectrica și-a asumat responsabilitatea de a achita integral consumul curent de gaze naturale. În toată această perioadă s-a reușit nu doar achitarea integrală a consumului curent ci și diminuarea datoriei istorice față de SA „Moldovagaz” cu circa 76,2 mln lei. Totodată, datorită managementului eficient al companiei, din 2017 Termoelectrica reușește să înregistreze profit de circa 38 mln lei iar în anul curent se preconizează un profit de 3 ori mai mare – circa 100 mln lei”, a menționat ministrul.

 

Potrivit ministrului, timp de doar trei ani Termoelectrica a reușit să implementeze cu succes mai multe proiecte importante. Un exemplu este Proiectul „Îmbunătățirea Eficienței SACET”, finanțat de Banca Mondială care a fost implementat cu succes cu 2 ani înainte de termenul planificat. În anul 2018 au fost instalate 231 de Puncte Termice Individuale, peste 16 km de conducte termice au fost modernizate, iar altele 18 km de conducte termice supraterane – izolate, dublu față de anul precedent. Totodată au fost instalate peste 230 de contoare de energie termică și 1700 de contoare de măsurare a apei calde menajere au fost înlocuite.

 

„Sistemul termoenergetic trebuie reformat în continuare, pentru ca să vă facem dumneavoastră munca mai ușoară și ca să le putem oferi consumatorilor și cetățenilor noștri condiții mai bune și prețuri accesibile. Vă sunt recunoscător pentru munca și efortul dumneavoastră depus zi de zi și vă felicit din suflet cu ziua profesională”, a punctat Chiril Gaburici în discursul său.

 

Directorul general al Termoelectrica, Veaceslav Eni a mulțumit ministrului Chiril Gaburici pentru încrederea acordată echipei sale și susținerea exprimată pentru toate proiectele inițiate de companie. „Fiecare dintre noi este un profesionist, iar împreună suntem o echipă durabilă. Suntem dedicați clienților noștri și muncim zilnic pentru a le asigura confortul termic și energetic”, a menționat Veaceslav Eni.

 

Societatea pe Acțiuni „Termoelectrica” este principalul producător și furnizor de energie electrică și termică în municipiul Chișinău și suburbiile acestuia.

Imagini: 
modelul_costului