Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: Toți cetățenii stau cu ochii pe fiecare metru de drum reparat. Dacă vom depista porțiuni necalitative, veți reface lucrările
07/26/2018 - 17:52

„Toată Republica Moldova, toți cetățenii stau cu ochii pe fiecare metru de drum reparat. Este nevoie să conlucrăm, iar acolo unde întâmpinați probleme, le comunicați și găsim împreună soluții. Fiecare drum, de la început până la sfârșit, trebuie să fie reparat exact așa cum este indicat în caietul de sarcini și să corespundă criteriilor tehnice. Dacă vom depista porțiuni necalitative, veți reface lucrările din contul dumneavoastră”, a afirmat ministrul Chiril Gaburici, în cadrul ședinței de astăzi cu responsabilii tehnici de la Administrația de Stat a Drumurilor și antreprenorii implicați în programul „Drumuri bune pentru Moldova”.

 

În cadrul ședinței, antreprenorii au raportat etapa la care se află executarea lucrărilor planificate și au fost analizate soluțiile privind depășirea dificultăților pe care le întâmpină în procesul de muncă. Ministrul Economiei și Infrastructurii a mulțumit reprezentanților companiilor constructoare de drumuri pentru munca pe care o fac, reiterând importanța proiectului pentru cetățeni.

 

„Este o provocare și pentru dumneavoastră - agenții economici, companiile constructoare de drumuri, care treceți prin această experiență. Calitatea trebuie să fie pe primul plan. Nu reparăm drumuri pentru o zi sau două, dar pentru o perioadă foarte lungă. De noi depinde cum vor arăta mâine satele noastre - Moldova noastră. Această experiență va fi importantă pentru proiectele viitoare. De ce să apelăm la companii străine, când avem companiile noastre, care demonstrează că sunt capabile să execute lucrările în termen și să livreze calitate?”, a subliniat Chiril Gaburici.

 

De asemenea, ministrul a atenționat antreprenorii că fiecare tronson de drum va fi dat în exploatare abia după ce va trece expertiza laboratorului ASD. „Există contracte semnate. Aveți grijă ca toți să-și respecte obligațiunile. Personal, voi vizita mai multe localități, pentru a mă asigura că se muncește calitativ. Scopul nu este să bifăm că s-a făcut, ci să realizăm 1200 de km de drumuri calitative, astfel încât, continuând proiectul și anii viitori, să acoperim Moldova cu drumuri bune”, a punctat Chiril Gaburici.

 

Conform datelor actualizate de pe site-ul drumuribune.md, până în prezent, în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova” au fost reparați circa 355 de km de drumuri, iar alți peste 222 de km sunt în lucru.

Imagini: 
modelul_costului