Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: Vă mulțumesc tuturor pentru încrederea avută în țara noastră, pentru că ați venit, ați investit și continuați să vă creșteți afacerile aici, în Republica Moldova
09/21/2018 - 10:46

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a participat la ceremonia festivă organizată cu ocazia împlinirii a 15 ani de la fondarea Asociației Investitorilor Străini (FIA).

 

Chiril Gaburici a mulțumit membrilor FIA, pentru implicare și contribuția adusă la îmbunătățirea climatului investițional în Republica Moldova. Ministrul a îndemnat oamenii de afaceri să vină cu inițiative, care ar contribui la modernizarea economiei naționale. ,,Îmi amintesc că acum 7 ani făceam și eu parte din Consiliul de directori ai Asociației și mă bucur să văd numărul membrilor crescând. Mă bucur că muncim și reușim, în parteneriat, să creăm condiții favorabile pentru toți cei care vin și investesc. Vă mulțumesc tuturor pentru încrederea avută în țara noastră, pentru că ați venit, ați investit și continuați să vă creșteți afacerile aici, în Republica Moldova”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

 

Potrivit președintelui FIA, Alexander Koss, schimbul de experiență și coordonarea comună a eforturilor investitorilor străini și a autorităților se poate forma o înțelegere clară a problemelor și deciziilor specifice care afectează mediul de afaceri și climatul investițional în Republica Moldova. ,,Investitorii străini au adus în Moldova nu doar bani. Am creat un mediu care ne permite nu numai să asigurăm dezvoltarea durabilă ale afacerilor noastre, dar și să influențăm pozitiv dezvoltarea durabilă a întregii țări”, a specificat președintele FIA.

 

În prezent, Asociația Investitorilor Străini este formată din 18 membri din 11 țări având cele mai mari companii din Republica Moldova cu capital străin, în cadrul cărora lucrează peste 16.500 de persoane. Investiția totală a companiilor membre FIA este de aproximativ 1 miliard 150 milioane euro. Aceste companii funcționează în aproape toate sectoarele economiei: industrie, agricultură, infrastructură, telecomunicații, medicină, distribuție, consultanță etc.

 

 

Imagini: 
modelul_costului