Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: Venirea pe piață a companiilor de recuperare a datoriilor a contribuit la dezvoltarea businessului și a determinat rețelele de magazine să vândă în credit cu mai multă încredere
07/03/2018 - 11:09

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei Incaso, una dintre cele mai mari companii din Republica Moldova, care prestează servicii de colectare, recuperare a creanțelor restante. Scopul vizitei a fost documentarea despre activitatea companiilor care prestează servicii de recuperare a datoriilor, pentru evitarea proceselor de judecată și facilitarea acordării creditelor atât pentru cetățeni, cât și pentru întreprinderile mici și mijlocii. Compania Incaso are 60 de angajați, lucrează cu peste 200 de companii și are parteneri în peste 100 de țări.

 

Ministrul Economiei și Infrastructurii a accentuat că venirea pe piață a companiilor de colectare a datoriilor a contribuit la dezvoltarea businessului din Republica Moldova și a determinat rețelele de magazine să vândă în credit cu mai multă încredere. „Companiile de microfinanțare au început a acorda, cu încredere, credite întreprinderilor mici și mijlocii pentru a-și dezvolta afacerile. Apreciem că, cu ajutorul unor astfel de companii, au mediate foarte multe potențiale dosare de judecată”, a punctat Chiril Gaburici.

 

Director general Incaso, Veaceslav Mârza, a făcut o prezentare a serviciilor oferite de companie, care este parte a Grupului Internațional Julianus INKASSO și are o vastă experiență în sfera colectării impozitelor fiduciare, creanțelor persoanelor fizice și juridice în perioada prejudiciară și judiciară. Potrivit lui Veaceslav Mârza, circa 60% din datorii sunt recuperate fără ca să se ajungă în instanța de judecată. Compania întreprinde măsuri continue în vederea îmbunătățirii activității și sporirii în timp a eficienței de recuperare a datoriilor, dar și dezvoltă noi instrumente de lucru pentru a facilita activitatea economică a clienților săi.

 

Incaso este o companie cu capital european și are experiență în colectarea datoriilor din 1994. Aceasta activează pe piața din Republica Moldova din anul 2009. Compania oferă servicii de recuperare a creanțelor în domeniul telecomunicațiilor și în sfera microfinanțării, precum și servicii de colectare a datoriilor față de furnizorii de utilități (telefon, gaze, energie electrică etc.), dar și de recuperare a debitelor instituțiilor financiare.

Imagini: 
modelul_costului