Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Chiril Gaburici: „Vom susține toate inițiativele constructive, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite de transportatori”
02/15/2018 - 18:38

Problemele din transport, politicile și obiectivele Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru dezvoltarea acestui domeniu au fost discutate astăzi de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și reprezentanții transportatorilor, în cadrul unei ședințe organizată de Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova.

 

În cadrul discuțiilor, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că domeniul transporturilor este unul foarte important pentru economia țării. „Trebuie să vedem problemele cu care vă confruntați, să ne focusăm pe identificarea soluțiilor, pentru a îmbunătăți situația din domeniul transporturilor. Este simplu să te plângi pe un regulament, un cod, însă trebuie să venim cu soluții și propuneri concrete, care ar contribui la dezvoltarea acestui domeniu. Vom susține toate inițiativele constructive, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite de transportatori”, a subliniat Chiril Gaburici.

 

Printre problemele enunțate de reprezentanții transportatorilor sunt numărul redus de autorizații pentru efectuarea transportului internațional de mărfuri, precum și mecanismul de repartizare a acestora, concurența neloială în domeniu, transportul ilicit de pasageri, reutilarea mijloacelor de transport de călători, siguranța și securitatea pasagerilor etc.

 

„Atât timp cât există o luptă între transportatori, au de pierdut atât agenții economici din domeniu, cât și clienții, pasagerii și, astfel, nu se asigură calitatea serviciilor oferite. Vă îndemn să vă consolidați eforturile, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor. Urmează să modificăm cadrul legal, pentru a oferi mai multă claritate și a simplifica modul de activitate al transportatorilor. În termeni rezonabili vom veni cu o viziune nouă pe care o vom discuta cu dumneavoastră”, a conchis ministrul Economiei și Infrastructurii.

 

Chiril Gaburici a propus ca astfel de ședințe să fie organizate cel puțin o dată într-o lună și jumătate. La discuții au participat peste 40 de reprezentanți ai transportatorilor, Agenției Naționale a Transport Auto, Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto din Moldova, Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova.

Imagini: 
modelul_costului