Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Comunitatea facebook a ales sloganele pentru Arena Chișinău
05/03/2018 - 08:47

Comunitatea facebook a ales 10 slogane pentru Arena Chișinău. Propunerile cu cele mai multe aprecieri au fost publicate pe pagina oficială de facebook a arenei „Arena Națională”, la 1 mai, când a fost finalizată prima etapă de selectare a sloganurilor.

 

Pentru etapa a doua, autorii care au promovat testul votului popular, vor prezenta proiectul public în fața unui juriu în componența căruia vor intra comunicatori de top, membri ai Consiliului Național al Comunicatorilor, președintele Parlamentului, Andrian Candu, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, formatori de opinie.

 

Finala concursului se va desfășura în data de 15 mai, într-o prezentare deschisă pentru public și transmisă în direct pe pagina de facebook a proiectului.

 

Pentru prima etapă a concursului au fost transmise peste trei sute de slogane. În final au ajuns următoarele opțiuni:

1. Calea spre victorie.

2. Arena - creștem campioni.

3. Renaște un imperiu.

4. De aici începe drumul spre gloria olimpică.

5. Să scriem împreună istoria olimpică.

6. Puternic pe arenă, puternic în viață.

7. Ambiția și implicarea generează performanțe.

8. Unește Spiritul Națiunilor.

9. Chișinău Arena - fii liber, luptă, învinge!

10. Arena Chișinău - Creat pentru Generații.

 

Amintim că, Grupul de lucru responsabil de buna implementare a proiectului de edificare a arenei polivalente de interes național a lansat, la 10 aprilie, Concursul public de colectare a propunerilor de slogane pentru complexul multifuncțional „Arena Chișinău”.

 

Proiectul național strategic a fost prezentat în data de 13 martie de către Președintele Parlamentului, după care, cu susținerea Prim-ministrului Republicii Moldova a fost creat Grupul de lucru responsabil de buna implementare al acestuia.

 

Conform conceptului, proiectul se va realiza în baza unui parteneriat public-privat și va include finanțarea, proiectarea, construcția, dotarea tehnică și darea în exploatare a complexului din partea partenerului privat. Cel din urmă, va fi selectat urmare a desfășurării unui concurs internațional, proces pus în responsabilitatea Comisiei de selectare a partenerului privat, creat prin Ordinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din data de 27 aprilie curent.

Imagini: 
modelul_costului