Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Consiliul consultativ în domeniul transportului rutier va veni cu soluții pentru îmbunătățirea transportului rutier de mărfuri și persoane
05/28/2018 - 15:44

Îmbunătățirea situației privind organizarea și efectuarea transportului rutier de mărfuri și persoane, precum și activităților conexe transportului rutier au fost discutate în cadrul primei ședințe a Consiliul consultativ în domeniul transportului rutier (CCTR), format pe lângă Ministerul Economiei și Infrastructurii, în conformitate cu prevederile Codului transporturilor rutiere.

 

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a solicitat membrilor CCTR să vină cu propuneri constructive privind îmbunătățirea cadrului legal și a serviciilor de calitate în domeniul transporturilor rutiere.  

 

„Organizarea transportului rutier de mărfuri și persoane trebuie să fie îmbunătățită. Solicit Consiliului să coordoneze și să gestioneze mai responsabil și mai eficient transportul de persoane și mărfuri. Este necesar ca membrii Consiliului să vină cu propuneri constructive privind îmbunătățirea cadrului legal și a serviciilor în domeniul transportului rutier”, a accentuat Chiril Gaburici.          

 

Membrii Consiliului consultativ au discutat prioritățile CCTR pentru 2018, în contextul îmbunătățirii situației privind organizarea și efectuarea transportului rutier de mărfuri și persoane, dar și a activităților conexe transportului rutier. De asemenea, reprezentanții Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto, Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto și Asociației „Patronatul Transporturilor Auto de Pasageri și Bagaje în Regim Taxi” și Federației Sindicatelor Transportatorilor și Drumarilor din Republica Moldova au menționat necesitatea optimizării programului de transport, precum și ridicarea nivelului calității serviciilor în transport.

 

La final, Consiliul consultativ în domeniul transporturilor rutiere a stabilit ca, în termen de până la 15 zile, să prezinte Ministerului Economiei și Infrastructurii șapte priorități care urmează a fi îndeplinite.

 

Consiliul consultativ în domeniul transportului rutier este format din reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale Transport Auto, Unității Transportatorilor și Drumarilor, Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto, Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Asociației „Patronatul Transporturilor Auto de Pasageri și Bagaje în Regim Taxi”, precum și ai Federației Sindicatelor Transportatorilor și Drumarilor din Republica  Moldova. CCTR a fost creat în data de 5 aprilie 2018 și are drept obiectiv îmbunătățirea situației privind organizarea și efectuarea transportului rutier de mărfuri și persoane, precum și a activităților conexe transportului rutier.   

Imagini: 
modelul_costului