Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Echipa Ministerului Economiei și Infrastructurii, în dialog cu locuitorii din raionul Sîngerei
11/02/2018 - 15:58

 

Ministrul Chiril Gaburici și secretarii de stat din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, împreună cu membrii Cabinetului de miniștri au fost astăzi în vizită de lucru în raionul Sîngerei. În cadrul întâlnirii, Chiril Gaburici a răspuns la întrebările ce țin de infrastructura drumurilor, includerea porțiunilor în Programul Guvernamental „Drumuri Bune 2 pentru Moldova”, dar și despre aprovizionarea companiilor constructoare de drumuri cu zăcăminte de piatră spartă.

 

„Se lucrează intens cu carierele de piatră dat fiind faptul că în acest an a fost reabilitat un număr record de kilometri de drum. Astfel, mulți antreprenori au procurat sau urmează să procure echipamente suplimentare, pregătindu-se pentru programul Drumuri Bune 2 pentru Moldova. Ei înțeleg că anul viitor se va munci foarte mult. Trebuie să fim asigurați cu întregul volum de materiale, ca să putem reabilita, fără întârzieri, porțiunile de drum planificate pentru 2019”, a precizat ministrul.

 

În cadrul vizitei în teritoriu, secretarii de stat din Ministerul Economiei și Infrastructurii – Iuliana Drăgălin, Anatol Usatîi și Sergiu Bucătaru, au continuat dialogul cu locuitorii din satele Coșcodeni, Alexăndreni și Izvoare. Printre subiectele enunțate de localnici a fost asigurarea cu apă potabilă și accesul la canalizare, dezvoltarea infrastructurii drumurilor, accesul la serviciile medicale.

 

De asemenea, în cadrul aceleiași vizite, ministrul Chiril Gaburici a răspuns la întrebările antreprenorilor, privitor la efectuarea transporturilor, inclusiv a mărfurilor produse. În cadrul întrevederii cu antreprenorii, au mai fost abordate subiecte precum dezvoltarea și extinderea afacerii, asigurarea cu pensii, utilizarea terenurilor neprelucrate, punerea în circulație a tichetelor de masă și asigurarea cu forță de muncă în domeniul agriculturii, etc.

  

Imagini: 
modelul_costului