Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Elveția va acorda asistență tehnică pentru îmbunătățirea mediului de afaceri din Republica Moldova
04/05/2018 - 16:51

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, s-a întâlnit astăzi cu  directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, Simone Giger. În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre noua Strategie de Cooperare între Elveția și Republica Moldova pentru anii 2018-2021, în baza căreia Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) va oferi asistență tehnică țării noastre în valoare de 50,9 milioane de franci elvețieni. Strategia respectivă va fi prezentată în cadrul vizitei la Chișinău, în perioada 16-18 aprilie, a unei delegații guvernamentale din Elveția.

 

Chiril Gaburici a mulțumit părții elvețiene pentru asistența substanțială acordată Republicii Moldova prin intermediul Biroului de cooperare al Elveției la Chișinău și a pledat pentru extinderea cooperării și preluarea experienței elvețiene în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, precum și cel al eficienței energetice.

 

De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii și-a exprimat gratitudinea pentru dublarea volumului asistenței financiare acordate țării noastre în cadrul Strategiei de cooperare cu Republica Moldova pentru anii 2014-2017, în cadrul căreia Republica Moldova a beneficiat de o asistență în valoare de peste 55 de milioane de franci elvețieni.

 

La rândul său, Simone Giger a subliniat că SDC va acorda asistență pentru îmbunătățirea mediului de afaceri din țara noastră, prin reducerea obstacolelor de reglementare și atragerea investitorilor, iar sectoarele cheie pentru implicare sunt în special cele cu potențial de creștere a forței de muncă.

 

Conform informației oficiale, în Republica Moldova activează 98 de întreprinderi cu capital elvețian în valoare de circa 434 milioane de lei, iar volumul comerțului exterior cu Confederația Elvețiană a înregistrat suma de 75,8 milioane de dolari.

Imagini: 
modelul_costului