Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Familiile defavorizate vor fi dotate gratuit cu convertoare pentru televiziunea digitală terestră
02/07/2018 - 16:55

Ministerul Economiei și Infrastructurii în comun cu structurile teritoriale de asistență socială și în colaborare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vor asigura dotarea gratuită cu convertoare pentru televiziunea digitală terestră a familiilor beneficiare de ajutor social. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o hotărâre de Guvern în acest sens.

 

”Dotarea gratuită cu convertoare pentru televiziunea digitală terestră va asigura dreptul de acces la informație a familiilor defavorizate”, a subliniat ministrul Chiril Gaburici.

 

Documentul prevede că, în perioada 1 martie – 5 mai, familia beneficiară de ajutor social pentru luna februarie a acestui an, care dispune de un televizor funcțional ce nu recepționează semnalul digital, înregistrează o cerere în formă scrisă privind dotarea gratuită cu un convertor pentru televiziunea digitală terestră. Cererea va fi depusă la asistentul social comunitar din localitatea în care familia își are reședința. Listele solicitanților înregistrați pentru dotare cu convertoare vor fi generalizate de către structurile teritoriale de asistență socială și aprobate de către vicepreședintele raionului/viceprimarul municipiului pe probleme sociale.

 

Ulterior, structurile teritoriale de asistență socială vor prezenta Ministerului Economiei și Infrastructurii, până la data de 15 mai a anului în curs, datele statistice privind numărul solicitanților înregistrați pentru dotare cu convertoare pe localități, iar operatorului economic selectat pentru realizarea distribuirii convertoarelor, la solicitarea acestuia – listele generalizate pe raion/municipiu.

 

Conform datelor statistice privind numărul de solicitanți, Ministerul Economiei și Infrastructurii va estima cheltuielile necesare pentru dotarea acestora cu convertoare și va înainta propuneri de suplimentare a bugetului la ulterioara rectificare a bugetului de stat.

 

Potrivit estimărilor, circa 72 mii de familii defavorizate au primit ajutor social în anul 2016. Astfel, aproximativ 209 mii de persoane care fac parte din aceste familii vor putea beneficia de avantajele oferite de televiziunea digitală terestră după deconectarea televiziunii analogice.

Imagini: 
modelul_costului