Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Informații privind starea drumurilor publice naționale
03/19/2018 - 09:19

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că, în prezent, traseele naționale sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă, pe drumuri este ghețuș. La lucrările de curățare și împrăștiere a materialului antiderapant pe partea carosabilă, din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor, sunt implicate circa 320 de unități de utilaje speciale și peste 360 de persoane. Până acum au fost împrăștiate aproximativ 3100 tone de material antiderapant.

 

Lucrările de deszăpezire și combatere a lunecușului continuă pe întreg teritoriul țării. Sectoarele de drum ce prezintă un pericol sporit pentru circulația rutieră pe timp de iarnă sunt monitorizate, pentru a se interveni urgent în caz de necesitate. Pe parcursul zilei de ieri și în timpul nopții, echipajele au intervenit și au efectuat lucrări de tractare-deblocare a peste 30 de vehicule, inclusiv camioane.

 

Conform datelor operative colectate din subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Î.C.S. „Gas-Natural Fenosa” și S.A. „RED-Nord”, urmare a condițiilor meteorologice (precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare), nu sunt localități deconectate de la energia electrică.

 

Potrivit meteorologilor, se menține codul galben de lapoviță, ninsori și vânt puternic. În aceste condiții, Ministerul Economiei și Infrastructurii recomandă conducătorilor auto, în special celor de curse regulate de transport rutier interraional și internațional, să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare și să fie atenți la indicatoarele rutiere.

Imagini: 
modelul_costului