Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

La indicația ministrului Chiril Gaburici, ANTA verifică greutatea mașinilor de mare tonaj care vor să traverseze localitatea Bulboaca
04/19/2018 - 16:00

La indicația ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, Agenția Națională Transport Auto (ANTA) verifică greutatea pe axă a mașinilor de mare tonaj, care vor să circule prin satul Bulboaca, raionul Anenii Noi. La intrarea în localitate a fost instalat un cantar pentru efectuarea controlului greutății camioanelor.

 

Inspectorii ANTA au întocmit trei procese-verbale și au aplicat amenzi conducătorilor auto care nu respectă indicatoarele rutiere, amplasate la intrarea în localitate. Cea mai mare amendă, aplicată pentru depășirea greutății masei totale, este de 6 mii de lei. De asemenea, inspectorii avertizează șoferii camioanelor de mare tonaj să circule pe drumul de ocolire a satului Bulboaca.

 

Ministrul Chiril Gaburici a cerut ANTA să asigure monitorizarea traficului în continuare și să fie atenționați conducătorii companiilor de transport.

 

Acum două zile, ministrul Economiei și Infrastructurii a inspectat drumul principal din localitatea Bulboaca, pentru a analiza circumstanțele și a soluționa problema locuitorilor, care se plâng că mașinile de mare tonaj circulă prin localitate, iar din această cauză apar fisuri pe pereții caselor. Chiril Gaburici a dat indicații responsabililor de la ANTA să monitorizeze traficul rutier în următoarea perioadă și să aplice amenzi conducătorilor auto care nu respectă indicatoarele rutiere. De asemenea, ministrul a solicitat să fie efectuat controlul greutății pe axă, pentru a nu permite accesul în localitate a camioanelor care depășesc greutatea de 12 tone.

Imagini: 
modelul_costului