Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Legenda Vie a Vinului Moldovenesc prezentată la Expo-Milano 2015
07/21/2015 - 09:40

În acest week-end, pavilionul Republicii Moldova de la expoziția mondială Expo-Milano 2015 a fost vizitat de mii de persoane dornice să descopere vinul moldovenesc. Evenimentul a fost organizat în contextul promovării, la scară largă, a Zilei Naționale a Vinului care se organizează în mod tradițional, în fiecare an, în luna octombrie, în capitala Republicii Moldova. 

 

Nelipsite de la eveniment au fost cele mai selecte și binecunoscute vinuri moldovenești. Amatorii de vin au avut ocazia să afle mai multe despre cultura vinului, a viței de vie, care crește de sute de ani pe teritoriul țării noastre. Scopul evenimentului a fost de a comunica, la nivel internațional, despre Ziua Națională a Vinului, în vederea sporirii vizibilității acesteia și creșterii numărului turiști care ar vizita țara pentru acest gen de evenimente.

 

La final, oaspeții și vizitatorii au admirat o expoziție inedită de oenograme -  lucrări realizate în vin roșu, realizate de maestrul Vasile Botnaru. Toate picturile au făcut deliciul publicului, care a avut parte și de ateliere de creație din partea maestrului.

 

Amintim că din 1 mai 2015, Republica Moldova participă, în premieră, cu pavilion propriu, la expoziția globală Expo-Milano 2015, care se desfășoară la Milano, Italia. Genericul ediției ,,Hrană pentru planetă. Energie pentru viaţă” este unul important pentru Republica Moldova, în contextul promovării industriilor agroalimentare, vitivinicole și textile pe piața Uniunii Europene.

 

”EXPO” este una din cele mai importante expoziții mondiale generice. Din momentul instituirii, în 1851, evenimentele ”EXPO” au devenit simbol al industrializării și constituie o platformă deschisă pentru demonstrarea progreselor tehnice și tehnologice. În cadrul expozițiilor mondiale, statele promovează idei și tehnologii care schimbă lumea. La EXPO 2015 vor lua parte 140 de țări și numeroase organizații internaționale. Numărul vizitatorilor va depăși cifra de 20 mln, iar suprafața totală a expoziției va constitui 1,1 mln km pătrați. Detalii pe site-urile www.expo2015.orgși www.worldexpo.md

Imagini: 
modelul_costului