Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Mai mulți șoferi au fost amendați de către ANTA, pentru încălcarea regulilor de transportare a pasagerilor
07/23/2018 - 10:17

La sfârșitul săptămânii trecute, inspectorii Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), Inspectoratului Național de Patrulare (INP) și Serviciului Fiscal de Stat (SFS) au efectuat acțiuni ample de control a operatorilor de transport, care prestează servicii de transport pasageri contra cost, pe curse regulate. Urmare a verificărilor, doar în municipiul Chișinău, inspectorii ANTA au întocmit 11 procese-verbale cu privire la contravenție, iar inspectorii SFS - 13 procese-verbale.

 

Verificările operatorilor de transport au fost efectuate simultan, la ieșirile din mun. Chișinău, astfel fiind acoperite toate direcțiile de deplasare a unităților de transport supuse verificărilor. „Acțiunile de control inițiate au scopul de a verifica corectitudinea prestării serviciilor de transport pasageri, precum și starea tehnică a unităților de transport. Totodată, în timpul verificărilor, inspectorii au îndemnat călătorii să-și revendice drepturile, inclusiv prin solicitarea tichetului de călătorie. Asemenea acțiuni vor fi efectuate sistematic”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru, prezent la efectuarea controalelor.

 

Acțiunile de control vin ca urmare a ședinței convocată, săptămâna trecută, de către ministrul Chiril Gaburici cu angajații ANTA, în cadrul căreia a cerut acestora să vină cu măsuri imediate, pentru soluționarea problemelor din transport.

Imagini: 
modelul_costului