Titlu

MEI: Informații privind starea drumurilor naționale la ora 19.00
02/23/2019 - 19:08

În contextul precipitațiilor sub formă de ploaie și ninsoare, Ministerul Economiei și Infrastructurii atenționează pietonii și conducătorii auto să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație, indicatoarele rutiere și să nu pornească neechipați la drum.

 

Pe drumurile naționale se efectuează lucrări de patrulare și combaterea lunecușului. În procesul tehnologic, de dimineață și până la această oră, au fost antrenate 75 utilaje speciale, 125 muncitori rutieri și utilizate 937,5 tone de material antiderapant.

 

La această oră toate drumurile naționale sunt accesibile, circulația transportului se desfășoară în condiții de iarnă. Conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

 

Pentru mai multe informații despre condițiile de circulație rutieră în perioada de iarnă, cetățenii pot accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md.

 

De asemenea, în perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele: 022-74-89-61, 022-22-55-30, 060477177. În același timp, pe traseele naționale sunt amplasate camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real – http://asd.md/camera-video.