Titlu

Mesaj de felicitare al ministrului Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova
08/27/2020 - 08:50

Stimaţi prieteni,

 

Din numele Ministerului Economiei și Infrastructurii vă adresez sincere felicitări şi urări de bine cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova.

 

Acum 29 de ani, poporul nostru și-a proclamat independența faţă de Uniunea Sovietică, punând temelia Republicii Moldova. Din acea zi istorică, s-a declanșat un amplu proces de modernizare a țării, de integrare în spațiul de valori democratice occidentale, dar și o luptă continuă pentru o economie competitivă și rezistentă.

 

În mai bine de două decenii de atunci, am devenit mai independeți economic, reușind să ne vindem produsele pe cele mai mari piețe ale lumii în baza acordurilor de liber schimb. Să ne conectăm la piața europeană de energie prin conducta de gaze Iași-Ungheni, pe care am adus-o până la Chișinău și care deja este funcțională. Să ne dezvoltăm infrastructura rutieră în toată țara, ca oamenii din fiecare localitate să aibă acces la drumuri bune. Să ne dezvoltăm industriile în sectoare tehnologizate precum cel automotiv sau IT. Să avem produse și servicii mai calitative, adoptând standardele internaționale de calitate. Să avem parcuri industriale, incubatoare de afaceri, zone economice libere, întreprinderi de succes și investitori de renume.

 

Sărbătoarea Națională, pentru fiecare dintre noi, este mai mult decât un eveniment istoric. Este un prilej de a demonstra că ne putem mobiliza și depăși orice provocări ale timpului prin solidaritate și unirea forțelor.

 

Folosesc acest frumos prilej pentru a vă ura la mulți ani și a vă dori tuturor pace bună și înțelegere!

 

La mulţi ani, Republica Moldova!

 

 

Cu profund respect,

Sergiu Railean,

Ministrul Economiei și Infrastructurii