Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Mesajul de felicitare al ministrului Chiril Gaburici cu prilejul Zilei Mondiale a Metrologiei
05/20/2018 - 10:42

Stimați colegi,

Tradițional, la 20 mai sărbătorim Ziua Mondială a Metrologiei. Cu acest prilej, felicit cu deosebit respect specialiștii care activează în domeniul metrologiei, angajații din cadrul Institutului Național de Metrologie, dar și pe cei din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, care au o contribuție nemijlocită la procesul de implementare a noilor tendințe în domeniul metrologiei legale. Vă doresc performanțe profesionale, perseverență, succes în realizarea importantelor responsabilități ce vă revin, sănătate, pace și un viitor luminos!

 

Apreciez înalt profesionalismul și dedicația cu care vă faceți munca, pentru asigurarea calității produselor și serviciilor, pentru dezvoltarea sectorului infrastructurii calității din țara noastră, pentru încrederea cetățenilor noștri. Succesul economic al țării depinde de capacitatea noastră de a produce și de a vinde bunuri și servicii cu precizie, măsurate și testate. Metrologia joacă un rol central pentru producătorii, furnizorii și consumatorii de bunuri și servicii.

 

În acest an, Ziua Mondială a Metrologiei se desfășoară sub genericul „În dezvoltare continuă - Sistemul Internațional de Unități (SI)”, deoarece în noiembrie 2018, Conferința Generală de Măsuri și Greutăți urmează să aprobe una dintre cele mai mari modificări ale SI de la înființarea sa bazate pe rezultatele cercetărilor privind noi tehnologii și metode de măsurări pentru etaloanele fundamentale.

 

Cu respect,

Chiril Gaburici,

Ministru al Economiei și Infrastructurii

Imagini: 
modelul_costului