Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Mesajul de felicitare al Ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu prilejul Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor
03/15/2018 - 12:00

Stimați consumatori!

15 martie - Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor este un prilej pentru a reaminti despre importanța cunoașterii și protejării drepturilor oamenilor în calitatea lor de consumatori.

Cu această ocazie, doresc să transmit un mesaj de felicitare și susținere tuturor consumatorilor din țara noastră, asigurându-i că Ministerul Economiei și Infrastructurii va contribui la facilitarea accesului la informații privind drepturile consumatorilor. Îmi exprim convingerea fermă că grație implicării, profesionalismului și abnegației vom reuși să protejăm consumatorii noștri. Fiecare cetățean trebuie să aibă acces la produse și servicii de înaltă calitate.

„Crearea unor piețe digitale mai echitabile” (Making digital marketplaces fairer) este tematica Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor din acest an, propusă de Organizația Mondială a Uniunilor de Consumatori. Complexitatea și multiplicitatea piețelor digitale oferă multe oportunități și, în același timp, multe riscuri pentru consumatori. Comerțul electronic a transformat modalitatea în care oamenii fac cumpărături, oferind consumatorilor mai multe opțiuni și comoditate. Dar, a generat și probleme globale care pot fi soluționate prin eforturi comune. 

În acest context, felicit angajații Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței  pentru profesionalismul și rezultatele obținute în ultima perioadă, în vederea asigurării protecției și drepturilor consumatorilor, calității serviciilor și produselor conform standardelor internaționale.

 

Cu respect,

Chiril Gaburici,

Ministrului Economiei și Infrastructurii

Imagini: 
modelul_costului