Titlu

Mesajul de felicitare al ministrului Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului
09/27/2020 - 10:58

Cu prilejul Zilei Mondiale a Turismului, din numele Ministerului Economiei și Infrastructurii transmit tuturor reprezentanților industriei turismului felicitări și urări de prosperitate!

 

Pandemia de COVID-19 a pus la grea încercare industria turismului din întreaga lume, fiind un adevărat examen de supraviețuire pentru operatorii turistici, transportatorii, prestatorii de servicii conexe, dar și pentru turiști. Statisticile ne arată că, în pimele șase luni ale anului curent, numărul de turiști în țara noastră a scăzut cu circa 75% față de aceeași perioadă a anului trecut. Este o lovitură pentru mediul de afaceri, dar și pentru întreaga economie.

 

Înțeleg prin ce aveți de trecut, de aceea, vreau să vă spun că, împreună cu echipa Ministerului Economiei și Infrastructurii vă suntem alături, solidari și gata să vă oferim tot suportul necesar. Fiți optimiști și aveți încredere că lucrurile se vor schimba în bine.

 

Anul acesta a fost declarat de Organizația Mondială a Turismului drept anul turismului rural, al rezistenței și al sustenabilității. Pentru noi, acest generic scoate în evidență potențialul considerabil al turismului intern, reprezentat de diversitatea de rezervaţii şi monumente naturale de valoare internațională, de autenticitatea  satelor noastre, de tradițiile păstrate până în prezent. Deci, să le valorificăm, să le promovăm și să ne bucurăm de moștenirea noastră culturală și naturală.

 

Vă doresc tuturor sănătate, succese și la mulți ani!

 

Cu deosebit respect,

Sergiu Railean,

Ministru al Economiei și Infrastructurii