Titlu

Mesajul de felicitare al Ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului
09/27/2019 - 11:18

Cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, în numele Ministerului Economiei și Infrastructurii și al meu personal, adresez cele mai sincere felicitări și urări de bine angajaților din domeniul turismului din Republica Moldova, precum și tuturor persoanelor pasionate de călătorii.

 

Trebuie să recunosc că turismul este precum o carte de curiozități, fiecare filă citită, te captivează și te cucerește prin istoria sa, originalitate și tradiție. După ce cartea este citită, merită a fi recitită, pentru că de fiecare dată poți descoperi ceva nou.

 

Pentru țara noastră, ne propunem să simplificăm cât mai mult procedurile de lansare a afacerilor pe segmentul turismului rural.  Iar printre inițiativele recente, am oferit ghizilor de turism și caselor rurale posibilitatea de a activa în baza patentei de întreprinzător.

 

În țara noastră turismul este declarat drept o prioritate a economiei naționale. În programul meu ministerial vreau să pun accent pe atragerea investițiilor și implementarea noilor tehnologii și standarde de calitate în turism. Îmi doresc ca  împreună să punem bazele unei infrastructuri turistice moderne, care să genereze dezvoltarea turismului sustenabil și să contribuie la includerea Republicii Moldova, ca destinație în circuitul turistic internațional.

Îmi doresc să promovați cu entuziasm în continuare, dragostea de tot ce e frumos în Republica Moldova, astfel încât ea să fie îndrăgită la justa valoare, atât de oaspeții din străinătate, cât și de cetățenii acestei țări.

 

Cu respect,

Vadim Brînzan

Ministru al Economiei și Infrastructurii