Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Mesajul ministrului Chiril Gaburici cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale
04/26/2018 - 12:30

Felicit directoarea Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectual și tot colectivul cu prilejul Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale. Vă doresc multă inspirație, putere de muncă, noi succese și realizări marcante profesionale.

 

Dezvoltarea domeniului proprietății intelectuale este un deziderat al societății moderne, iar resursele intelectuale sunt cele mai importante valori ale unui stat, care trebuie susținute. Inovațiile și oamenii creativi sunt elementele-cheie ale unei economii moderne și prospere.

 

În acest an, tematica Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale este Puterea schimbării: Femeile în domeniul inovării și creativității - o oportunitate de a evidenția modul în care sistemul de proprietate intelectuală poate sprijini femeile inovatoare și creative în încercarea de a-și transforma ideile într-un produs de piață. Valorificarea produselor intelectuale, utilizarea eficientă a instrumentelor oferite de sistemul național de proprietate intelectuală sunt condiții primordiale ale succesului în afaceri.

 

Vreau să felicit și să încurajez oamenii de creație, dar și oamenii de afaceri din Republica Moldova să utilizeze cât mai eficient posibilitățile oferite de sistemul național și internațional de proprietate intelectuală, să creeze noi valori, să transforme resursele lor creative în active economice capabile să genereze bunuri materiale, pentru făurirea unui viitor prosper pentru toți cetățenii țării.

 

Cu respect,

Chiril Gaburici,

Ministru al Economiei și Infrastructurii

Imagini: 
modelul_costului