Titlu

Mesajul ministrului Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, cu prilejul Zilei Aviaţiei Civile a Republicii Moldova
09/19/2020 - 08:29

Stimați profesioniști din domeniul aviației,

 

Ziua Aviaţiei Civile a Republicii Moldova, marcată astăzi, îmi oferă plăcutul prilej de a transmite cele mai calde gânduri și urări de sănătate tuturor celor care lucrează în acest domeniu – piloți, însoțitori de zbor, ingineri, operatori, manageri.

 

Republica Moldova își propune să valorifice cât mai mult potențialul social-economic al aviaţiei civile prin integrarea în rețeaua logistică internațională și asigurarea conexiunilor rapide pentru business și societate. Însă, trebuie să recunoaștem că, anul acesta transportul aerian civil este printre sectoarele, care au avut de suferit dramatic din cauza pandemiei COVID-19, fiind practic „oprit la sol” din cauza restricțiilor de operare impuse în toată lumea.

 

În aceste condiții, prioritatea Ministerului Economiei și Infrastructurii este relansarea deplină, în siguranță, a traficului aerian de pasageri și asigurarea conectivității tuturor celor care călătoresc în interes de afaceri sau de agrement. Avem deja suportul partenerilor de dezvoltare, care ne susțin în identificarea soluțiilor post-criză specifice pentru acest domeniu.

 

În această perioadă deloc ușoară vreau să îmi exprim aprecierea și gratitudinea pentru dedicația şi profesionalismul tuturor lucrătorilor din domeniul aviației, să le doresc succese, așa încât sectorul să prospere, iar cetățenii să beneficieze de cele mai bune servicii!

 

Vă doresc la mulți ani și să vă întoarceți acasă cu bine din misiunile dumneavoastră civile!

 

Cu respect,

Sergiu Railean,

Ministrul Economiei și Infrastructurii