Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Mesajul viceprim-ministrului Octavian Calmîc, ministru al Economiei şi Infrastructurii, cu prilejul Zilei Mondiale a Poştei şi Ziua Lucrătorului Poștal
10/09/2017 - 16:50

Stimați colegi!

 

La 9 octombrie întreaga lume sărbătorește Ziua Mondială a Poștei. În Republica Moldova această zi este marcată cu o deosebită atenție şi ca sărbătoare profesională – Ziua Lucrătorului Poștal.

 

Ministerul Economiei și Infrastructurii consideră importantă modernizarea şi dezvoltarea în continuare a Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”, participarea ei activă în asigurarea dezvoltării sectorului poștal ca parte integrantă a economiei naționale, dar și a operatorilor alternativi de servicii poștale.

 

Oficiile poștale trebuie modernizate continu, unde de rând cu serviciile tradiționale se prestează şi servicii operative ca poșta electronică, acces la Internet, transferuri bănești electronice, recepționarea plăților, primirea documentelor comandate. În acest format, oficiile poștale devin pe bună dreptate Centre de informare şi deservire a populației.

 

Lucrătorii Serviciul poștal cu o deosebită atenție au  plasat clientul întotdeauna în centrul priorităților, așa cum nevoile clienților noștri se schimbă rapid și calitatea serviciilor contează în primul rând. Odată cu modernizarea tehnologiilor informației și comunicațiilor au  fost create noi tipuri de servicii pentru consumatorii cu necesități speciale, prin livrarea de servicii la domiciliul clientului, cu servicii operative la solicitare, ceea ce reprezintă servicii mai flexibile și personalizate.

 

Cu prilejul Zilei Mondiale a Poștei şi Zilei Lucrătorului Poștal din Republica Moldova am deosebita plăcere să aduc cele mai sincere felicitări tuturor lucrătorilor din domeniul poștal.  Îmi exprim încrederea că și în continuare veți înregistra rezultate frumoase, contribuind astfel la dezvoltarea și prosperarea ramurii poștale dar și a economiei naționale în ansamblu.

 

Octavian CALMÎC,

viceprim-ministru,

ministru al Economiei şi Infrastructurii

Imagini: 
modelul_costului