Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Ministerul Economiei și Infrastructurii atenționează pietonii și șoferii să fie prudenți în trafic
02/08/2018 - 09:08

În contextul avertizărilor meteo de cod galben de ploi, lapoviță și vânt puternic pe întreg teritoriul țării, Ministerul Economiei și Infrastructurii atenționează pietonii și conducătorii auto să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicatoarele rutiere.

 

Meteorologii anunță că, în legătură cu deplasarea unui ciclon sudic în apropierea teritoriului țării, astăzi, 8 februarie, vor cădea precipitații, ziua pe arii extinse puternice (15-20 l/m2) sub formă de ploaie, la nord ploaie și lapoviță. Totodată, se vor semnala depuneri de lapoviță pe fire și crengi, iar vântul se va intensifica în rafale de până la 15-20 m/s.

  

În aceste condiții, se recomandă pietonilor să evite trecerea prin apropierea copacilor, să traverseze strada doar în locuri permise și doar la culoarea verde a semaforului. Conducătorii auto, în special cei de curse regulate de transport rutier interraional și internațional, sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

Imagini: 
modelul_costului