Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Ministerul Economiei și Infrastructurii a împărtășit cu reprezentanții Oficiului Prim-ministrului Republicii Serbia experiența privind implementarea Ghișeului Unic
10/23/2018 - 11:27

La 22 octombrie, Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii pe domeniul economic, Vitalie Iurcu, a avut o întrevedere cu reprezentanții Oficiului Prim-ministrului Republicii Serbia.
Secretarul de Stat a prezentat realizările
Republicii Moldova privind domeniul reformei regulatorii, și în mod special referitor la reforma controlului de stat a activității de întreprinzător, optimizarea actelor permisive și implementarea soluțiilor de Ghișeu Unic, simplificarea procesului de raportare financiară și statistică, etc.

 

În urma discuțiilor, delegația Republicii Serbia a mulțumit pentru informația prezentată și a propus continuarea discuțiilor pe variate platforme, unul din puncte de interes pentru Republica Moldova prezentând succesele Republicii Serbia la indicatorul autorizarea în construcții al clasamentului internațional „Doing Business”, realizat de Banca Mondială.

 

 

Secretarul de Stat a mulțumit delegației din Republica Serbia pentru interesul manifestat, reiterând că Guvernul Republicii Moldova este deschis pentru dezvoltarea noilor parteneriate.

 

Vizita de studiu a Guvernului Serbiei (22 – 24 octombrie 2018) are loc în contextul în care Serbia a lansat recent un proiect similar pentru crearea sistemului electronic și digitizarea proceselor de eliberare a actelor permisive în care vor fi incluse aproximativ 100 de documente eliberate de autoritățile publice centrale şi locale.

Imagini: 
modelul_costului